Veelgestelde vragen

Ontdek snel antwoorden op veelvoorkomende vragen over onze reizen, diensten en handige tips.
Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op voor hulp!

Zodra de boeking bij ons is binnen gekomen, sturen wij u een mail ter bevestiging. Wij werken met STO Garant, dit is de derdengeldenrekening, waar de reissom voor u gewaarborgd blijft totdat de volledige reis is voldaan.

Nadat wij de boeking per mail aan u hebben bevestigd, ontvangt u een mail van STO Garant met daarin een betaallink.

Binnen 1 week na boeking dient u 15% van de reissom aan te betalen. Wanneer wij hier de bevestiging van hebben ontvangen dan leggen wij alle onderdelen van de reis voor u vast. Binnen 6 weken voor vertrek dient u de 85% restbetaling te voldoen (hiervan ontvangt u ook een link
van STO Garant).

Zodra de restbetaling bij ons binnen is, dan is de hele reissom voldaan en ontvangt u alle reisbescheiden thuisgestuurd.

Jazeker, tot 6 weken voor vertrek kunt u de reis kosteloos annuleren. De 15% aanbetaling wordt dan door STO Garant weer teruggestort naar uw rekening.

Binnen 6 weken voor vertrek zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van toepassing:

  • Annulering tussen 1 en 7 dagen binnen 6 weken vóór de door Friesland Holland Travel op de factuur bevestigde aankomstdatum: 15% van het boekingsbedrag.
  • Annulering tussen 5 en 2 weken vóór de door Friesland Holland Travel op de factuur bevestigde aankomstdatum: 50% van het boekingsbedrag.
  • Annulering binnen 2 weken vóór de door Friesland Holland Travel op de factuur bevestigde aankomstdatum: 75% van het boekingsbedrag.
  • Annulering binnen 5 dagen vóór de door Friesland Holland Travel op de factuur bevestigde aankomstdatum: 100% van het boekingsbedrag.

Annulering op en na de door Friesland Holland Travel op de factuur bevestigde aankomstdatum: het gehele boekingsbedrag.

Nee, wij bieden geen reis-en annuleringsverzekering aan, wij kunnen ten zeerste aanbevelen om deze bij uw eigen verzekeringsmaatschappij af te sluiten voordat u aan de fietsreis begint.

De vermelde arrangementsprijzen zijn per persoon op basis van een verblijf van twee personen op een kamer. De toeslag voor 1 persoon op een kamer bedraagt 50% over de arrangementsprijs. Deze toeslag geldt alleen voor hotels en niet voor bijvoorbeeld de fietshuur.

Bel dan: +31 (0)519 235042, elke dag van de week tussen 09.00-17.00 of stuur een e-mail naar: info@frieslandhollandtravel.com

Na werktijd is er altijd nog iemand telefonisch bereikbaar voor noodgevallen. Bel: +31 (0)519 23 50 42.

Bij veel arrangementen is de bagageservice bij de prijs inbegrepen, maar er zijn ook arrangementen waarbij dit niet het geval is. U vindt deze informatie bij het desbetreffende arrangement zelf in het prijsoverzicht. In het prijsoverzicht kunt u zien wat in- en exclusief is bij het arrangement.

Ja dat is mogelijk, echter alleen telefonisch i.v.m. beschikbaarheid. De factuur krijgt u via de email en u kunt deze diezelfde dag nog betalen. Uw informatiepakket kunt u afhalen bij de receptie van het hotel, of afhalen bij ons kantoor in Wolvega.

Het informatiepakket ontvangt u zes weken (na de volledige betaling) thuisgestuurd. Wilt u op korte termijn weg, dan komt het voor dat wij het informatiepakket voor u klaarleggen in uw starthotel. U kunt het pakket afhalen bij de receptie. Het kan ook voorkomen dat het pakket bij ons kantoor afgehaald dient te worden.

Als u de Elfstedenroute fietst krijgt u van ons de het uitgewerkte reisprogramma. Hierin staan ook de fietsknooppunten die de officiële fietselfstedentocht volgt. Deze knooppunten staan in een overzicht die u gemakkelijk in uw navigatiesysteem kunt zetten.

Let op: zoals gezegd volgen de door ons uitgewerkte fietsknooppunten de officiële fietselfstedentocht route. U kunt voor elke etappe deze knooppunten bekijken en ten alle tijden de route aan uw wensen aanpassen. U kunt een een GPS track downloaden van route.nl. Deze track kunt u gebruiken via een navigatiesysteem of uw telefoon. De Elfstedenroute is te vinden via: https://www.route.nl/fietsroute/115090/friese-elfstedentocht-per-fiets.

Wanneer u online boekt, ontvangt u direct na uw boeking een e-mail met hierin wat u heeft geboekt, controleer deze goed, dit is tevens de bevestiging.

Controleer in dat geval de SPAM-map van uw e-mail. Het komt voor dat betreffende e-mails niet in uw Inbox terecht komen, maar in uw SPAM-map (met name bij Gmail). Controleer daarom na een boeking ook uw SPAM-map.

Bij de meeste arrangementen is dag 1 niet meteen uw eerste fietsdag, u kunt dus op uw gemak richting uw startadres rijden. U kunt hier vaak vanaf 15.00 uur de kamer betreden maar uiteraard wel voor die tijd de omgeving vast verkennen. U start dus in de meeste gevallen met uw fietstocht op dag 2. Let wel, de laatste dag is vaak nog wel een fietsdag. U kunt deze informatie terug vinden in het dagprogramma van het arrangement.

P.S. Huurt u ook fietsen bij uw arrangement, dan worden deze pas op de eerste fietsdag bezorgd.