In Friesland zijn knus kerkje, afgelegen boerderij en paleis favoriet bij aanstaande bruidsparen

In Friesland zijn knus kerkje, afgelegen boerderij en paleis favoriet bij aanstaande bruidsparen

Toptrouwlocaties: Terherne, Westhem en Leeuwarden

TERHERNE (NL) – In Friesland zijn talrijke officiële trouwlocaties met zalen voor het uitgebreid vieren van het voltrokken huwelijk. De website toptrouwlocaties.nl wees op basis van aanvragen de drie toppers van 2022 aan.

Op nummer 1: ‘Tsjerke’ en ’t Schippershuis’ in Terherne. Foto’s: Albert Hendriks Fries Nieuws www.frieslandhollandtravel.nl

De populairste trouwlocatie in Friesland is volgens de site ‘Tsjerke’ in Terherne. Dit speciaal voor huwelijksvoltrekkingen ingerichte monument is qua organisatie verbonden met hotel-restaurant ’t Schippershuis’ van de jonge horeca-ondernemer Suzanne Kloosterman in het dorp aan het Snitsermar (Sneekermeer). De in een boerderij gevestigde groepsaccommodatie ‘De Pollepleats’ in Westhem (midden in de weilanden, aan een oude dijk op de route Sneek-IJlst-Tjerkwerd) en Fletcher hotel en voormalig paleis ‘Stadhouderlijk Hof’ in Leeuwarden hebben respectievelijk een tweede een derde plaats bemachtigd als meest geliefde trouwlocatie van Friesland. De genoemde bedrijven kregen volgens het landelijke platform de meeste aanvragen. In het tien locaties tellende rijtje van de beste van Nederland komt Friesland overigens niet voor. Op nummer 1 staat Hoeve Landzicht in Nieuwer ter Aa in het Groene Hart, in de gemeente Stichtse Vecht.

Meer info:
1. www.tsjerke.nl en www.tschippershuis.nl
2. www.pollepleats.nl
3. www.hotelstadhouderlijkhof.nl
www.toptrouwlocaties.nl

Friesland vakanties:
www.www.frieslandhollandtravel.nl
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com
www.frieslandholland.nl

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.www.frieslandhollandtravel.nl (nieuwe website!)
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

‘De Pollepleats’ in Westhem staat op de tweede plaats.

Een vorstelijke trouwplek is nummer 3, het ‘Stadhouderlijk Hof’ in het centrum van Leeuwarden, vroeger een paleis van de Oranje Nassaus, nu een hotel van de Fletcher-keten.