Jachtverhuur Zijda kocht grote jachthaven van De Boarnstream in Jirnsum aan

Jachtverhuur Zijda kocht grote jachthaven van De Boarnstream in Jirnsum aan

Op oude locatie in Sneek komt appartementengebouw

JIRNSUM (NL) – Motorjachtverhuurder, jachtwerf en –makelaar Zijda Yachting BV is begin november 2022 verhuisd van de Zoutepoel in Sneek naar Industriewei 2 in Jirnsum. De nieuwe locatie is de van jachtwerf De Boarnstream van Henk Hokwerda (81) en dochter Wies Hokwerda aangekochte jachthaven met 200 ligplaatsen, moderne sanitaire voorzieningen, bedrijfswoning, kantoor met receptie en onderhoudshallen. De Boarnstream, een succesvolle jachtbouwer met veel opdrachten in portefeuille, wil zich puur concentreren op de nieuwbouw van luxe motorjachten, vandaar de verkoop van de havendivisie.

Jachtwerf De Boarnstream verkocht Marina Jirnsum aan Zijda Yachting, een van de grotere motorjachtverhuurbedrijven van Friesland.

De broers Bernard en Klaas Zijda hebben hun bedrijventerrein van 3600 m2 in het stadsdeel De Domp in de waterstad verkocht aan projectontwikkelaar S&L Projecten van Hendrik Johan Ligthart uit Grou. Die gaat aan de Zoutepoel een gebouw met 32 appartementen aan het water realiseren. De loodsen en kantoren en een bedrijfswoning in Sneek zijn ontruimd om gesloopt te worden. De planning is om juni volgend jaar met de bouw te starten. Klaas Zijda heeft een appartement gekocht, zijn broer blijft naast de oude charterbasis wonen.

Marina Jirnsum
Zijda heeft straks 44 motorjachten in de verhuur, inclusief de voor het vaarseizoen 2023 verworven vier jachten met slaapplaatsen voor vier (2 stuks), acht (1) en twaalf personen (1). Marina Jirnsum, de officiële naam van Zijda’s nieuwe jachthaven waar veel klanten van de Boarnstream een vaste ligpplek hebben, wordt uitgebreid met 20 boxen van 17 bij 6 meter voor de grotere privéjachten. Het haventerrein is groot: 45.000 m2. De huurjachten hebben hun eigen kade en de huurders hebben ook hun eigen parkeerterrein. Gasten kunnen met de auto bij het door hen gehuurde jacht komen om spullen aan te boord brengen en later weer van boord te halen. Zijda heeft klanten uit heel West-Europa, maar vooral Duitsers en Tsjechen die onder andere via een stand op de internationale watersporttentoonstelling Boot in Düsseldorf geworven worden. Boot 2023 wordt gehouden van zaterdag 21 januari tot en met zondag 29 januari 2023.

Meer info:
www.zijda.nl (verhuur van motorjachten)
www.boarnstream.com/nl/ (jachtwerf De Boarnstream)
www.senlprojecten.nl (projectontwikkelaar van voormalige charterbasis van Zijda in Sneek)
www.boot.com (Messe Düsseldorf, internationale watersportbeurs)

[caption id="attachment_23938" align="alignnone" width="933"] Part-time medewerkster Senna Keulen kan de huurders van een jacht op de nieuwe locatie royaal welkom heten. Foto’s: Albert Hendriks, Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân en reisorganisatie www.frieslandhollandtravel.nl

Directeur Klaas Zijda (foto) en zijn broer Bernard kunnen in de hallen van Marina Jirnsum veel meer activiteiten ontplooien op het gebied van jachtservice, jachtbouw en jachtverhuur. Foto’s: Albert Hendriks, Fries Nieuws, de nieuwsdienst van het bureau voor toerisme van Fryslân en reisorganisatie www.frieslandhollandtravel.nl

Vera Zijda laat zien dat de sanitaire voorzieningen en was- en droogmogelijkheden als nieuw zijn.