De beste anti lek fietsbanden: Schwalbe Marathon Plus en Schwalbe Marathon Plus Tour

De beste anti lek fietsbanden: Schwalbe Marathon Plus en Schwalbe Marathon Plus Tour

Net als de Fietsersbond vindt ook Rent-a-Topbike, het fietsverhuurbedrijf van fietsvakantiespecialist Friesland Holland Travel Service in Wolvega, de anti-lekbanden van de Duitse fietsbandenfabrikant Schwalbe de beste. De toppers zijn de Marathon Plus en de Marathon Plus Tour, beide met een extra dikke scherpwerende laag (beschermingsniveau 7). Friesland Holland adviseert boekers van een Elfstedentocht (www.www.frieslandhollandtravel.nl) met een eigen fiets deze banden te laten monteren. De meeste premium e-bikes van Rent-a-Topbike zijn ook met deze banden uitgerust. 

De Alba Tirare Light Unique van reporter en directeur én fietsentester van de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service staat op Marathon Plus Tour anti-lek trekkingbanden. Deze zijn ontwikkeld voor veeleisende lange-afstand-fietsers, mensen die bijvoorbeeld vanuit Nederland naar het bekende Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela fietsen.

Een echte allrounder voor lange afstanden is de trekkingband Marathon Plus Tour. “Daarmee kun je ook heel goed over zandwegen en onverharde bospaden fietsen en hij presteert veel beter dan gewone banden op modderige en besneeuwde wegen. En dat alles bij een lage rolweerstand,” zegt directeur en fietsentester Albert Hendriks van de Friese reisorganisatie. “Het is wel zaak de banden hard op te pompen. Ze blijven lang op spanning, maar het is aan te raden de spanning elke maand te controleren.”
Zijn eigen Alba Tirare Unique, een speciale Elfstedenproof e-bike, staat ook op de trekkingbanden van Schwalbe. Hij rijdt er zelfs mee op mountainbikeroutes in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Meer info over de beste antilek-fietsbanden:
www.schwalbe.com/nl/tour-reader/marathon-plus
www.schwalbe.com/nl/tour-reader/marathon-plus-tour