Elfstedentocht op maat? Geen probleem!

Elfstedentocht op maat? Geen probleem!

Plaatsen als Workum, Harlingen, Dokkum en Leeuwarden lenen zich zeer voor een extra nacht vanwege de hoge attractiewaarde van zowel het historische centrum van de stad (met uitzonderlijk veel monumentale gebouwen) als de landelijke omgeving. Op de foto Harlingen vanwaar de veerboten naar de Friese Waddeneilanden Terschelling en Vlieland vertrekken. De stad telt maar liefst 500 monumenten en heeft een schitterend museum over de zeevaart en de rijke historie, het Hannemahuis: www.hannemahuis.nl

Al heeft Friesland Holland Travel, de bij de STO-garant aangesloten reisorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, een uitgebreide reeks meerdaagse kant-en-klare arrangementen, een pakket op maat kan altijd. 

Normaliter fietst, vaart of rijdt men iedere dag naar een ander volgend hotel op de Elfstedenroute, maar het is heel eenvoudig om in bepaalde Elfsteden een extra dag in te lassen om uitgebreid te kunnen genieten van de vele bezienswaardigheden of de Waddenzee- of IJsselmeerkust. Of om even een uitstapje naar een van de Waddeneilanden te maken: vanuit Leeuwarden een dagje Ameland, vanuit Harlingen een dagje Terschelling.

Het boeken van een of meer extra nachten wordt vaak gedaan. Het advies is de de extra nacht(en) op basis van logies met ontbijt te boeken, zodat men niet twee keer in het restaurant van het hotel dineert, maar de op de extra dag, de tweede dag in de stad, een leuk restaurant in het centrum opzoekt.

De organisatie van de Elfstedentocht op de fiets, met de sloep of auto kan ook rekening houden met lichamelijke en materiële beperkingen: kamers met lift bereikbaarheid of op de begane grond, stalling en opladen van driewielige e-bike, auto zo dicht mogelijk bij de hotelingang parkeren enz. enz.