Prijs Elfsteden fietscruise 2022 gelijk aan voorgaande jaren!

Prijs Elfsteden fietscruise 2022 gelijk aan voorgaande jaren!

Traditioneel zeilschip als hotel voor fietsers op Elfstedenroute

Friesland Holland Travel Service organiseert van 22 tot en met 28 augustus 2022 een Elfsteden boat & bike cruise. Voor deze bijzondere boot- en fietsvakantie dient een prachtige klipper als volghotel. Veel fietsvakanties in Friesland zijn de afgelopen jaren bij alle reisorganisaties flink duurder geworden, vooral door de fors gestegen hotel- en restaurantkosten. Op het water konden de kosten beter in de hand worden gehouden, mede doordat het ingehuurde zeilschip van een klein efficiënt werkend familiebedrijf is. 

Elfsteden vaar- en fietsroute.

Afhankelijk van het weer hebben de gasten van Friesland Holland Travel Service elke dag de keuze: ik fiets of vaar mee. Wie voor de tweewieler kiest, dan kiest ook zijn eigen route: via de officiële weg of binnendoor. Zodoende is de ‘expeditie’ ook heel geschikt voor de minder geoefende fietser.

De cruise is een geheel verzorgde, door een zeer ervaren kapitein begeleide 7-daagse Elfstedentocht met een van de twee identieke tweemastklippers van rederij Friesland Charter van de familie Koopmans uit Jirnsum, De Hoop of de Stella Frisia. In 2022 wordt De Hoop ingezet. Het traditionele zeilschip is zeven dagen, van maandagmorgen 10.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur, het hotel van de deelnemers. Vertrek- en aankomsthaven is Akkrum, de thuishaven van de rederij, in het hart van Friesland. Hoewel het om zeilschepen gaat, fungeren de klippers in de eerste plaats als hotel. Er wordt om veiligheidsredenen — fietsen aan boord — minimaal of helemaal niet gezeild. Als er gezeild wordt is dat op de fok bij een voordewindse koers.

Boeken
De tocht vindt plaats van 22 tot en met 28 augustus 2022. De all-in-prijs bedraagt ook in 2022 €750,- per persoon bij twee personen in een hut. Alleenreizenden betalen een eenpersoonstoeslag van 50% bij verblijf in een tweepersoonshut. Bij verblijf van meer dan twee personen in een meerpersoonshut krijgen de derde en vierde persoon een korting van 30% op de reissom. Er kunnen maximaal maar 15 personen mee.

Overnachtingslocaties
De overnachtingsplekken op de ca. 260 km lange fiets- en vaarroute zijn 1. Sloten, het kleinste stadje ter wereld; 2. Workum, kunst- en cultuurstad aan het IJsselmeer met veel monumenten; 3. Sneek, de water- en winkelstad van Friesland; 4. Franeker, de oude universiteitsstad met planetarium; 5. Dokkum, de meest noordelijke en zeer sfeervolle Elfstedenstad; 6. Leeuwarden, de tientallen bezienswaardigheden tellende hoofdstad van Friesland, in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. In IJlst, ten zuiden van Sneek, wordt een tussenstop gemaakt voor een bezoek aan houtzaagmolen De Rat, het naastliggende houtmuseum en de bloemenfontein uit de 11Fountains-reeks.

Boek over de Elfsteden
Wie deze reis boekt krijgt direct na boeking een 260 pagina’s tellende A4 reisgids over Friesland en de Elfsteden, compleet met verhalen (in vier talen: Nederlands, Duits, Engels en Frans), veel foto’s en kaarten en alle bezienswaardigheden onderweg. Zo kan men thuis alvast genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft en kan een keuze worden gemaakt uit de bezienswaardigheden die men graag wil bezoeken.

Meer info:
www.www.frieslandhollandtravel.nl/nl/product/boat-bike-elfsteden-cruise/

 

Varen en fietsen langs de Friese Elfsteden met de klipper De Hoop van rederij Friesland Charter. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland Travel Service.