Friesland Holland Travel overgenomen door eigenaren hotel-restaurant Zee van Tijd in Holwert.

Friesland Holland Travel overgenomen door eigenaren hotel-restaurant Zee van Tijd in Holwert.

Sytze de Haan, Nicole van Barneveld en Rob Fox (v.l.n.r.) voor hotel-restaurant Zee van Tijd in Holwert, het totaal gerenoveerde en gerestaureerde voormalige hotel De Gouden Klok.

Wolvega/Holwert – Op 5 oktober 2023 hebben Rob Fox (44), Nicole van Barneveld (47) en Sytze de Haan (33), de eigenaren van het hotel-restaurant en camping Zee van Tijd Holwerd in Holwert aan de Waddenzee, de reisactiviteiten van Friesland Holland Travel Service BV te Wolvega overgenomen. Met het oog op het promoten van hun vakantieaccommodaties en Holwert als een aantrekkelijke uitvalsbasis voor tochten langs de Friese Waddenzeekust (UNESCO Werelderfgoed) en de noordelijke Friese Elfsteden, en een bezoek aan Ameland, besloten ze de reisonderneming van Friesland Holland te kopen. Holwert is onderdeel van de Elfsteden fietsroute, tussen Franeker en Dokkum.

Directeur Albert Hendriks van Friesland Holland: “Fox, Van Barneveld en De Haan willen hun ambities gestalte geven in een ruimere context en daar passen de Elfstedentocht-arrangementen, een specialisme van Friesland Holland, uitstekend bij. Daarnaast liggen er nog veel reeds ontwikkelde, maar nog niet op de markt gebrachte vakantieproducten op de plank.” Albert Hendriks en Jana Hendriks, runnen sinds 1996 het in geheel verzorgde fiets-, boot- en autovakanties gespecialiseerde reisbedrijf. “We wilden het van de hand doen, omdat het ons teveel werd. Ieder jaar groeide het bedrijf; de jaaromzet ging richting een miljoen euro. Door aan de handrem te trekken beperkten we de omzet tot een voor twee man hanteerbare omvang. Na een zorgvuldige selectie hebben we de reisorganisatie overgedaan aan het drietal dat bekend is met hotellerie en reismanagement. Alle facetten van touroperating komen bij Friesland Holland om de hoek kijken. Het is een bedrijf dat alles in eigen hand houdt om alles onder controle te hebben, de beste waarborg voor een zorgeloze vakantie.”

Vakbekwaam team
Sytze de Haan is net als Fox en Van Barneveld woonachtig in Holwert. Hij studeerde af aan Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV) als tourmanager en was professioneel reisleider op verre bestemmingen. Hij is het eerste aanspreekpunt van Friesland Holland Travel, de handelsnaam van ZvT-FHT BV, de pas opgerichte reisonderneming van voornoemde drie bestuurders.

Het drietal bezit sinds 2020 hotel en restaurant Zee van Tijd (www.zeevantijd.nl), het totaal gerenoveerde en opgewaardeerde voormalige hotel-café De Gouden Klok in Holwert. Rob Fox en zijn partner Nicole van Barneveld hadden 17 jaar lang hotel-restaurant Zee van Tijd op Ameland. In 2023 werd het hotel-restaurant van de hand gedaan om het op het vasteland iets rustiger aan te doen, met behoud van nog een paar vakantieverblijven op het Waddeneiland. Naast De Gouden Klok, dat ze in 2020 verkregen, werd in 2022 de dorpscamping van Holwert aan het vastgoed toegevoegd en eveneens direct op de wensen van de hedendaagse vakantieganger afgestemd.

De nieuwe eigenaren van Friesland Holland Travel zijn momenteel drukdoende met het aanpassen van de website www.frieslandhollandtravel.nl. Ze kregen direct na de overname al boekingen.

Friesland promotie
Albert Hendriks, journalist van professie, gaat naar eigen zeggen niet werk- en doelloos rondkijken, maar laat door een gespecialiseerd internetbedrijf, Van der Let & Partners in Heerenveen, een gloednieuwe innovatieve nieuwssite bouwen, speciaal voor de promotie van Friesland als vakantie- en uitgaansbestemming én producent van vrijetijds- en streekproducten. Nieuwsberichten vormden bij Friesland Holland altijd al de basis voor de internationale marketing van Friese horeca- en recreatiebedrijven en jachtwerven. Met een nieuwe strak gerubriceerde nieuwssite wordt die promotie voortgezet.

Verhuizing
De verhuizing van de reisorganisatie van Wolvega naar Holwert heeft in de week na 5 oktober 2023 plaatsgevonden. Het kantoor aan de Hoofdstraat West in Wolvega is nu in gebruik bij de andere twee onderdelen van Friesland Holland, namelijk Friesland Holland News & Marketing en Fries Nieuws.