Fietsvakantiespecialist Friesland Holland blij met steun van provincie

Fietsvakantiespecialist Friesland Holland blij met steun van provincie

Fryslân Fytslân

LEEUWARDEN (NL) – Al 26 jaar zet fietsvakantiespecialist Friesland Holland Travel Service in Wolvega zich internationaal op het internet, in de media en op fietsbeurzen — in om Fryslân als dé fietsprovincie van Europa op de kaart te zetten, naast de status van het meest veelzijdige en sportiefste watersportgebied. Nu krijgt de reisorganisator “eindelijk” hulp van het provinciaal bestuur van Fryslân. Geen subsidie, maar faciliteiten en bestuurlijke acties die niet alleen voor de fietsende inwoners van Friesland van groot belang zijn, maar ook voor fietstoeristen uit het binnen- en buitenland.

Eén van de sportieve gezichten van Friesland, boerin en bestuurder Trienke Elshof uit Oldetrijne (gemeente Weststellingwerf), op een Alba Unique e-bike van Friesland Holland Travel Service in Wolvega, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland.

De gedeputeerden Friso Douwstra (CDA) en Avine Fokkens-Kelder (VVD): “Het is de ambitie van Fryslân om dé fietsprovincie van Nederland te worden en te blijven. In de nota ‘Fryslân Fytslân: in toskje derby’ (Friesland Fietsland: een tandje erbij, naar een hogere versnelling schakelen. Redacteur AH) staan de doelstellingen beschreven: stimuleren van het fietsgebruik, vergroten van de verkeersveiligheid voor fietsers (met extra aandacht voor oudere fietsers) en het binnenhalen van (start of etappe) een internationaal wielerevenement. De ontwikkelingen op het gebied van fietsen gaan snel. Denk aan de elektrische fiets, de speed pedelec, maar ook bakfietsen of cargofietsen met en zonder ondersteuning. Hierdoor wordt het voor veel mensen steeds normaler en leuker om de fiets te pakken. Bovendien vergroot het fietsen voor woon-werk en woon-school de bereikbaarheid van stedelijke kernen: fietsen nemen zowel op de weg als bij het parkeren veel minder ruimte in dan auto’s. Dat speelt zich allemaal af in de openbare ruimte en dat vraagt om aandacht. We zien dat vooral senioren meer fietsen. Het zijn ook heel vaak senioren die betrokken zijn bij letselongevallen. Deze oververtegenwoordiging in de cijfers komt door de dubbele vergrijzing, doordat ouderen langer vitaal blijven, vaker fietsen en daarbij ook vaker lange afstanden fietsen met hun elektrische fietsen. Maar fietsen heeft ook voordelen. Het is bewegen, sportief en gezond, duurzaam en en emissievrij, goedkoop en laagdrempelig. Het draagt bij aan onze economie, want in coronatijd ontdekten toeristen die in eigen land bleven Fryslân op de fiets en dat beviel hen goed. En om Friesland nog beter op de kaart te zetten als fietsland, willen we de komende jaren een grote wielerronde binnenhalen.”

De beleidsnota zal in april 2022 in Provinciale Staten van Fryslân worden behandeld.

Fietsen in Friesland:
www.fryslanfytslan.nl

Virusveilige vakanties:
www.frieslandhollandtravel.nl
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com
www.frieslandholland.nl
www.fietslandfriesland.nl

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.www.frieslandhollandtravel.nl (nieuwe website!)
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Gedeputeerde van Fryslân, Friso Douwstra (CDA). Portefeuille: Economie, Financiën, Sport, IJsselmeer, Europese fondsen, Kwaliteit lokaal bestuur, Financieel toezicht, Windpark Fryslân, Campus Fryslân, De Fryske Akademy, Wetsus, Mijnbouw en BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen).

Gedeputeerde van Fryslân, Avine Fokkens-Kelder. Portefeuille: Verkeer en vervoer, Recreatie en Toerisme, Ruimte, Infrastructuur en verkeersveiligheid, Vismigratierivier, Omgevingsvisie, Bedrijfsvoering, Wadden, Afsluitdijk, Organisatie.